Volledig scherm
Bergerden met op de achtergrond de Warmte Kracht Centrale van het glastuinbouwgebied. Foto Erik van 't Hullenaar

Nijmegen laat glastuinbouwgebied Bergerden vallen

BEMMEL/NIJMEGEN - Nijmegen ziet geen heil meer in Bergerden als concentratiegebied voor de glastuinbouw. De gemeente stapt daarom uit de gemeenschappelijke regeling (GR) met Lingewaard, dat nog wel een toekomst ziet voor het tuinbouwcluster tussen Bemmel en Huissen.

De gemeenteraden van beide gemeenten worden respectievelijk woensdag (Nijmegen) en donderdag (Lingewaard) in een besloten bijeenkomst ingelicht over het voornemen van het dagelijks bestuur de gemeenschappelijke regeling op te heffen.

Afschrijvingen
De GR Bergerden verkeert al jaren in financieel zwaar weer, omdat de gronden voor miljoenen euro's zijn aangekocht maar er nauwelijks tuinders naar het gebied willen verkassen. Het opheffen van de GR Bergerden nopen tot een nieuwe grondexploitatie en begroting waarop vele miljoenen zullen moeten worden afgeschreven. Over de precieze verdeling daarvan moeten beide gemeenten het nog eens zien te worden.

Lees meer over de glastuinbouw in het gebied in De Gelderlander van dinsdag 1 maart of in de e-paper op krant.gelderlander.nl.