Volledig scherm
© Archieffoto

Nijmegen weert scooters van fietspaden

NIJMEGEN - Net als Utrecht wil ook Nijmegen af van brommers en scooters op het fietspad. Die moeten van de gemeente de weg op.

In de loop van dit jaar wordt op de Marialaan en een deel van de St. Annastraat een verbod ingevoerd. Utrecht weert sinds maandag brommers en scooters van de belangrijkste fietspaden in de stad. Op overtreding staat een boete.

Veiliger
Het verbod zou veiliger zijn voor fietsers, omdat het verschil in snelheid tussen fietsers en bromfietsers en scooterrijders regelmatig tot ongelukken leidt. Daarnaast stoten veel brommers en scooters schadelijke uitlaatgassen uit.

Rijstroken
Fietspaden op wegen die 2 rijstroken tellen, zijn in Nijmegen al verboden voor brommers en scooters. De gemeente kijkt nu naar wegen die uit meer rijstroken bestaan. Als eerste komen de Marialaan en het gedeelte van de St. Annastraat van de Groesbeekseweg tot de Groenestraat aan de beurt.

Snelfietspaden
Verder geldt al een verbod op het snelfietspad bij De Goffert. De gemeente denkt erover het verbod uit te breiden naar meer delen van het netwerk van snelfietspaden door de stad.