Volledig scherm
© pixabay.com

Nijmegenaar krijgt celstraf voor steekpartij in Molenstraat

ARNHEM/NIJMEGEN - Een 53-jarige Nijmegenaar is vandaag door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot zeven maanden cel. De man stak op 12 december vorig jaar in zijn huis een plaatsgenoot meerdere keren met een mes in de rug en pols. Hij was onder invloed van cocaïne. 

De Nijmegenaar liep op de 12e december het slachtoffer tegen het lijf op het Joris Ivensplein in Nijmegen. De twee raakten aan de praat en het slachtoffer, een plaatselijk bekende drugsgebruiker, bood hem cocaïne aan. „Het was voor mij de eerste keer dat ik cocaïne met een pijp rookte. Daarna bleef hij me maar om geld vragen en sloeg de sfeer om", zei de Nijmegenaar op de zitting twee weken geleden. 

Steekwonden
Vervolgens liep het slachtoffer mee naar zijn huis in de Molenstraat. Daar kregen de twee het met elkaar aan de stok. De 53-jarige voelde zich bedreigd, pakte een mes van het aanrecht en stak de andere man in zijn pols. Toen het slachtoffer later het huis wilde verlaten, stak hij hem nog meerdere keren in zijn rug. De man liep hierdoor enkele steekwonden op. 

Drugsverbod
Volgens de rechtbank blijft het een raadsel waarom de man op het slachtoffer heeft ingestoken. De man, die verminderd toerekeningsvatbaar is verklaard, krijgt behalve een celstraf ook een drugsverbod opgelegd. Daarnaast moet hij zich laten behandelen voor zijn persoonlijkheidsproblemen. Gaat hij binnen drie jaar opnieuw in de fout, moet hij nog eens zeven maanden de cel in.