Volledig scherm
Kevin Bruijsten in actie tijdens een vorig interland. © ANP

Nijmegenaar leidt ijshockeyers naar goud op WK in Spanje

JACA - De Nijmegenaar Kevin Bruijsten speelde 8 keer op een WK ijshockey. Vorige week vrijdag kreeg de aanvoerder van de Nederlandse ploeg voor de eerste keer een gouden medaille om zijn nek gehangen in het Spaanse Jaca. Zijn ploeg won het WK in divisie 2A, het 4e niveau van de wereld.

"Goud winnen met deze jongens is gewoon goed", vertelt Bruijsten enthousiast. "We hebben gedaan wat we moesten doen en hebben daarna een goed feestje gevierd."

Primeur
De promotie van de Nederlandse ijshockeyers was voor een groot deel toe te schrijven aan Bruijsten, die het team gedurende het toernooi bij de hand nam.

Puike prestatie
Op het WK zette Nederland Servië, Spanje, Israël, China en België opzij. "Natuurlijk was er ontlading na de wedstrijd tegen België", zegt Bruijsten in Nijmegen. "Maar het niveau was echt een stuk minder hoog dan gewoonlijk op een WK. Ik moest wennen aan de tegenstanders en aan ons eigen team. Misschien is de prestatie daardoor wel des te knapper."

Lees het complete verhaal in De Gelderlander van woensdag 20 april, editie Nijmegen, of in de e-paper op krant.gelderlander.nl.