Volledig scherm
Ricardo Schenker © Karel de Grotecollege

Nijmegenaar maakt kans op titel beste geschiedenisleraar

NIJMEGEN - Geschiedenisleraar Ricardo Schenker van het Karel de Grote College uit Nijmegen is genomineerd voor de titel Geschiedenisleraar van het jaar, een jaarlijkse onderscheiding van de NTR en het Rijksmuseum.

De docent is volgens de vakjury een geschiedenisleraar met uitzonderlijke kwaliteiten.

Geschiedenis
De jury over Schenker: „Leerlingen roemen zijn enthousiasme en dat is terecht. Hij beent van links naar rechts door de klas, van voren en naar achteren en betrekt zijn leerlingen met prikkelende vragen. Hij biedt een pakket van werkvormen aan waarbij steeds een beroep wordt gedaan op andere vaardigheden en competenties. Leerlingen luisteren, kijken, discussiëren, denken en doen. Zo komt geschiedenis tot leven en zo leren leerlingen liefde voor het vak.”

Kanshebbers
Tien toptalenten uit het middelbaar onderwijs zijn genomineerd voor de titel. De kanshebbers zijn geselecteerd na een bezoek aan hun school door een vakjury onder leiding van schrijfster Nelleke Noordervliet. De winnaar wordt op 29 oktober in het Rijksmuseum bekendgemaakt.

Winnaar 2015
De titel Geschiedenisleraar 2015 ging naar de Nijmeegse Martijn Vermeulen, leraar op het Pax Christi College in Beneden-Leeuwen. Ook de andere twee leraren uit de top drie, Renée ten Cate en Tim Bosman kwamen toen uit Nijmegen.