Volledig scherm
Archief.

Nijmegenaar wilde pikante foto's in ruil voor een voldoende

ARNHEM - Met trillende stem probeerde de 26-jarige Nijmegenaar gisteren zijn gedrag voor de Arnhemse rechtbank te verklaren. De man was een getalenteerde kok en docent. Hij gaf kooklessen op een roc in Houten. Aan twee 16-jarige meisjes, van wie hij stagebegeleider was, beloofde hij voldoendes in ruil voor ontuchtige handelingen en seksueel getinte foto's. „Ik ging een grens over.”

Met een van hen sprak hij thuis af, bij de ander bleef het bij het vragen naar foto's via WhatsApp. Een van de twee weigerde en alarmeerde de school, waarna het balletje ging rollen. ,,Ik zocht een spanning op die misplaatst is. Het was voor mij een ontsnapping aan de werkdruk. Als ik terugkijk naar die periode, herken ik mezelf niet.”

Kok
De man, die is ontslagen en nu als kok werkt, speelde een spel van 'voor wat, hoort wat', zo stelt de rechter. „Daar word ik chagrijnig van. Het is niet alleen misbruik van een machtspositie, de meisjes krijgen ook het beeld dat ontuchtige handelingen als tegenprestatie oké zijn. En dat door een docent.”

De officier van justitie deelde zijn mening: „Hij koos voor kwetsbare meisjes. Hij drong bij ze aan, het was geen incident.” Zij eist een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van 199 dagen.