Volledig scherm
© DG

Nog steeds onrust over vernieuwing Hengstdal

NIJMEGEN - De vernieuwing van 45 duplexwoningen in de Lijsterbes- en Ahornstraat in Nijmegen-Oost zorgt nog steeds voor verdeeldheid in de buurt. Corporatie Standvast Wonen wil gaan voor een mix van sloop en renovatie. Een deel van de bewoners strijdt echter voor behoud van alle woningen.

Intussen is 50 procent van de vaste huurders al akkoord gegaan met de ingrepen die de corporatie voorstelt. In de buurt hebben tegelijkertijd bewoners op diverse plekken affiches opgehangen tegen de sloop.

Overbodig
Volgens Rob van Wieringen van de bewonersgroep is sloop overbodig. De buurt heeft zelf een onderzoek laten instellen naar de renovatiemogelijkheden. Daarvoor is aannemer Van de Veerdonk ingeschakeld. „De woningen kunnen prima opgeknapt worden", stelt Jan van de Veerdonk. „Bouwkundig is er geen enkel argument voor sloop. "

Meedenken
Standvast heeft eerder aangegeven dat de duplex-woningen niet meer van deze tijd zijn: te klein, te gehorig, te duur in energieverbruik. Volgens Standvast Wonen is er intussen ook een groep bewoners die actief meedenkt over de vernieuwing. De sloop van 29 woningen staat gepland voor 2017, de nieuwbouw moet dan in 2018 klaar zijn.