Volledig scherm
Het rotsblok dat vanmiddag is geplaatst. © DG

Noors rotsblok geplaatst in zentuin aan Waalkade

NIJMEGEN - Aan de Waalkade in Nijmegen is vanmiddag de laatste hand gelegd aan een zogeheten zentuin, ‘een rustpunt te midden van de drukte van de stad’, aldus de initiatiefnemers. De plaatsing van een acht ton wegend rotsblok uit Noorwegen vormde het sluitstuk van de werkzaamheden.

De tuin aan de kade, ter hoogte van de Grotestraat, is aangelegd door Stichting Zen.nl die onder meer een vestiging heeft aan de Waalkade. Hier worden meditatiecursussen gegeven.   Groener Iedereen die langs de Waal wil zitten om van het uitzicht te genieten is in de tuin welkom tussen zons- op en ondergang, aldus Rients Ritskes uit Malden, de man achter Zen.nl. De zentuin is het eerste van vier tijdelijke initiatieven voor de Waalkade die dit jaar zijn geselecteerd. De tijdelijke initiatieven moeten ervoor zorgen dat de Waalkade een groenere inrichting krijgt.   Op de schop Het is de bedoeling dat de zentuin een jaar blijft liggen totdat het oostelijk deel van de Waalkade op de schop gaat. Dat is op z’n vroegst in het najaar van 2017, aldus de gemeente.  

Volledig scherm
© DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.