Volledig scherm
NSG Groenewoud in Nijmegen. © DG

NSG heeft als enige geen twee weken meivakantie

NIJMEGEN - Scholengemeenschap NSG Groenewoud in Nijmegen heeft als enige school in de regio in april/mei 2017 geen twee weken 'meivakantie'. Daarvoor in de plaats viert de school in oktober in plaats van één, twee weken herfstvakantie. 

In oktober verhuist de school terug naar het oude schoolgebouw na een ingrijpende verbouwing.

Voor de brugklassers is nieuwbouw gerealiseerd. Om tijd genoeg te hebben voor verhuizing en inrichting van klaslokalen moet de herfstvakantie (24 tot en met 28 oktober) worden opgerekt.

Onmogelijk
'Het is niet mogelijk om naast een herfstvakantie van twee weken ook nog een meivakantie van twee weken te creëren', schrijft rector Hanneke Arpots aan de ouders. 'Mijn dringende verzoek om aan de NSG een eenmalige dispensatie voor een paar extra vrije dagen te verlenen, vond bij de inspectie geen gehoor.'

Vrije dagen
Volgens Arpots is vergeefs gepoogd de vijf 'vrije dagen' buiten de vaste vakantieperiodes in te zetten voor de meivakantie. Gezinnen van wie kinderen NSG én een andere school zitten, hebben niet meer de mogelijkheid om gezamenlijk twee weken op vakantie te gaan. Ook de basisscholen hebben komend jaar de extra week meivakantie (24 april tot en met 5 mei).

De verbouwing was aanvankelijk gepland tot aan de zomer 2017. Leerlingen zitten nu nog tijdelijk in vervangende schoolgebouwen. Op maandag 7 november krijgen de leerlingen de eerste les in het gerenoveerde gebouw.