Volledig scherm
Biermerk Hofbräu München verzorgt een serie Oktoberfest-evenementen.

Oktoberfest Arnhem krijgt vergunning niet

ARNHEM - Het Oktoberfest Niederlande Arnhem van Hofbräu München, dat 10, 11 en 12 november zou worden gehouden in Arnhem-Zuid, kan niet doorgaan.

De gemeente Arnhem geeft geen vergunning voor het bierfeest op het Stadsblokkenterrein. Er is geen vertrouwen dat de openbare orde tijdens de festiviteiten gehandhaafd kan worden, aldus een verklaring van de gemeente.

Alkmaar
In Alkmaar liep in 2015 een Oktoberfest uit de hand en na afloop was er veel onvrede bij bezoekers. Mede naar aanleiding daarvan zijn er de afgelopen weken diverse gesprekken geweest met de organisatie en de politie en met de gemeente Alkmaar. Arnhem is daardoor niet gerustgesteld.

Gesprek
De organisatie wil zich niet neerleggen bij het besluit van de gemeente, laat woordvoerder Dominique Florian weten. Hij wil een gesprek met loco-burgemeester Gerrie Elfrink over de afwijzing. „Dit is een flinke tegenvaller. Voor ons is het niet klaar.”

Geleerd
Florian stelt dat de organisatie van het feest in Arnhem (en ook van dat in Groningen en Den Haag) niet te vergelijken is met 'Alkmaar'. „Daar hebben we van geleerd. We hebben nu een productie die staat als een huis. We snappen het Arnhemse standpunt gewoon niet.”

Bekijk de promotievideo voor het Arnhemse Oktoberfest.

Donderdag 10, vrijdag 11 en zaterdag 12 november vindt het échte en het grootste Oktoberfest van Nederland plaats. Op het Stadsblokken terrein van Arnhem wordt de feesttent van het Oktoberfest Niederlande opgebouwd. Wil je er bij zijn? Haast je dan naar onze website voor tickets.