Volledig scherm

OM eist werkstraf tegen Huissenaren voor mishandelen plaatsgenoot

ARNHEM/HUISSEN - Tegen twee 23-jarige Huissenaren is vrijdag door de rechtbank in Arnhem een werkstraf geëist van 120 uur. De twee zijn volgens de officier schuldig aan het mishandelen van een plaatsgenoot, op 4 oktober bij een bar in de Varkensstraat in Arnhem. Het slachtoffer had zijn kaak op diverse plekken gebroken.

Zijn neusbeen was gebroken, evenals zijn jukbeen. Ook was een zenuw bij zijn mond doormidden gescheurd. De 23-jarige Huissenaren die voor de rechtbank staan, kunnen zich niet voorstellen dat dit door hun klappen is gebeurd.

Wel geven ze toe dat ze allebei hebben geslagen. Ze vinden dat ze in hun recht stonden. Omdat de ander heel agressief was en een van hen als eerste aanviel. Het begon allemaal binnen in het café. Er ontstond ruzie rond een vriendin van de ene Huissenaar. Hij gaf het latere slachtoffer een klap en samen werden ze buiten de kroeg gezet.

Doorgedraaid
Over wat daar gebeurde, lopen de lezingen uiteen. Het slachtoffer zegt dat hij door meerdere mensen werd vastgepakt en in elkaar geslagen. De verdachten zeggen dat het slachtoffer agressief was, de ene Huissenaar sloeg en dat ze niet anders konden dan terugslaan. „Hij draaide compleet door. Hij wilde vechten. We konden niet weg", aldus de andere verdachte. Toen hij zag dat zijn vriend geslagen werd, haalde hij uit.

Schadeloos stellen
De officier van justitie houdt het op mishandeling en eist een werkstraf van 120 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. Verder vindt ze dat de twee het slachtoffer schadeloos moeten stellen: ziektekosten en beschadigde spullen, maar ook smartengeld en gederfde inkomsten. Ze komt op een bedrag van ruim 11.000 euro.

De raadsman benadrukte het blanco strafblad van zijn cliënten en stelt dat het slachtoffer bij zijn val misschien ongelukkig terechtkwam.

De rechter doet op vrijdag 23 september uitspraak in de zaak.