Volledig scherm

Ondernemers willen Albert Heijn op Korenmarkt

ARNHEM - Verschillende ondernemers - die op de Korenmarkt in Arnhem zijn gevestigd - zijn voorstander van de komst van een filiaal van Albert Heijn naar het uitgaansplein. De supermarkt moet met name overdag publiek trekken naar het plein.

De ondernemers vinden de Korenbeurs een geschikte plek voor de AH. Dit pand komt leeg, zodra het Filmhuis verhuist naar een nog te bouwen fonkelnieuw onderkomen op het Kerkplein. De cafébazen willen in elk geval geen horeca in de Korenbeurs. „Horeca is er hier al genoeg", zeggen zij.

Doorsteek
Er moet mee reuring op de Korenmarkt komen. Door de aanleg van de Willemstunnel is het plein volgens de ondernemers afgesloten van de rest van de stad. Daarom willen zij een doorsteek van de Korenmarkt naar Station Arnhem Centraal. Daar kan het geld voor worden gebruikt, dat de gemeente Arnhem wil uittrekken om het plein op te peppen.

Geen voorstander
Maar wethouder Ron König is er geen voorstander van. „Samen met de ondernemers willen wij de Korenmarkt een impuls geven, maar mijns inziens is er in 2013 terecht besloten niet voor een doorsteek te kiezen", aldus König, die binnenkort een visie op de Korenmarkt presenteert.