Volledig scherm
© stock.xchng

Onderzoek naar bereik RTV Arnhem

ARNHEM - Een kijk- en luisteronderzoek en een toekomstplan bepalen dit najaar of RTV Arnhem ook in de toekomst nog op subsidie van de gemeente Arnhem kan rekenen. De lokale omroep en de gemeente hebben dit met elkaar afgesproken.

De gemeente verstrekt op dit moment jaarlijks 93.027 euro subsidie aan RTV Arnhem en 23.232 euro subsidie voor twee ID-banen (die zijn gericht op 'Instroom-Doorstroom' met als doel de persoon te helpen bij het (her)integreren in de reguliere arbeidsmarkt).

Waardering
Het onderzoek kan de omroep doen via de Organisatie van Lokale Omroepen (OLON). Die meet de waardering van het aanbod van televisie, radio en internet. De omroep, waar zo'n tachtig vrijwilligers actief zijn, is al blij dat er überhaupt naar de toekomst gekeken kan worden. Vorig jaar was het einde van de lokale omroep nog nabij toen drie bestuursleden besloten te stoppen. Op het laatste moment werden pas opvolgers gevonden.

Samenwerking
Dit najaar gaan de gemeente en de omroep verder met elkaar in gesprek over de toekomst. De gemeente wil dan onder meer weten hoe de omroep probeert het bereik te vergroten en hoe RTV Arnhem gaat samenwerken met andere lokale omroepen. Een vereiste is bijvoorbeeld om vijftig procent van de zendtijd te wijden aan lokaal nieuws.