Volledig scherm
© Taptoe Arnhem Tattoo

Onenigheid binnen organisatie Taptoe Arnhem Tattoo

ARNHEM - De Duitser Guinness Adria, een grote naam in de wereld van de militaire muziek, trekt zich terug uit de organisatie van de Taptoe Arnhem Tattoo. De taptoe vindt plaats van 6 tot 9 juli op het terrein bij de Rijnhal.

Volgens Adria blijft de organisatie van het evenement financieel in gebreke.

Geld
„Het cateringbedrijf wacht al weken op een aanbetaling, net als het techniekbedrijf en verschillende bands. Een cateringbedrijf heeft geld nodig om eten te kunnen kopen en een koelwagen te huren.”

Boos
Volgens Adria, die werkt voor de Musikparade in Duitsland, gaat de taptoe helemaal niet door. „Afgelopen vrijdag belde de organisatie me om te zeggen dat het evenement wordt afgeblazen. Toen ik dat op Facebook plaatste, was de organisatie boos, omdat zij dat wilde communiceren.”

Gaat door
Arnhem Tattoo ontkent dat het evenement wordt afgelast. Volgens de organisatie is de samenwerking met Adria spaak gelopen en reageert hij zich af op internet. „Adria vroeg om voorschotten, maar die moesten wij overmaken op zijn privé-rekening. Dat hebben we uiteraard niet gedaan”, zegt de organisatie. De voorbereidingen en de kaartverkoop van de taptoe gaan gewoon door.