Volledig scherm
Woningen van de Woningbouwvereniging voor Ambtenaren te Arnhem op de hoek Goeman Borgesiusplein-Lorentzlaan. Foto Marina Popova

Onrust onder huurders Arnhem over verkoop woningen

ARNHEM - De leden van de Woningbouwvereniging voor Ambtenaren te Arnhem moeten donderdag besluiten of alle 180 woningen van een van de kleinste corporaties van Nederland worden verkocht.

Daartoe heeft het bestuur een bijzondere ledenvergadering bijeengeroepen.

Oproep
In een brief van 15 augustus worden de leden van de vereniging uit opgeroepen om donderdagavond naar het Van der Valk Hotel in Duiven te komen voor een besluit over de woningen, deels gelegen op de Braamberg, deels op de Geitenkamp.

Overvaltactiek
Huurders zijn ongerust. Zij spreken van 'een bliksemactie' en 'overvaltactiek'. Het verbaast ze dat zo'n ingrijpend besluit in tien dagen tijd moet worden genomen, in een periode dat veel leden op vakantie zijn, en met zo weinig informatie. Vertrouwen in het bestuur hebben ze niet.

Informatie
Nadere informatie over de toekomstplannen geeft de woningbouwvereniging niet. Bestuursleden zijn onbereikbaar of geven aan geen commentaar te willen geven. Ook leden krijgen niet de informatie die ze graag zouden willen, klagen ze.

Onderzoek
Mocht de vereniging na een verkoop worden ontbonden, dan gaat de opbrengst volgens statuten uit 1988 naar de gemeente Arnhem. Die was niet op de hoogte van de plannen en is bezorgd: „We onderzoeken de zaak."