Volledig scherm
Op Stadsblokken zijn de contouren van de ASM-werf opnieuw zichtbaar gemaakt. Foto DG

Onrust over bulldozers op Stadsblokken in Arnhem

ARNHEM - Onder omwonenden van het Stadsblokkenterrein tussen de John Frostbrug en de Nelson Mandelabrug in Arnhem-Zuid is onrust ontstaan, nadat grondeigenaar KondorWessels Projecten (KWP) er met bulldozers de fundamenten van de voormalige ASM-scheepswerf bloot legde.

De zogenoemde 'leeflaag' die was ontstaan na het sluiten van de werf in de jaren tachtig is verwijderd. Daarmee zijn vloeren en betonnen delen van de fundamenten opnieuw zichtbaar geworden.

Slagboom
Omwonenden betreuren de aanblik die het gebied nu biedt en vragen zich af waarom het terrein na zessen niet meer wordt afgesloten, zoals is afgesproken. De slagboom waarmee dat moet gebeuren, kan niet meer dicht doordat nu een paal in de weg staat.

Monumentendag
„We wilden als eigenaar het terrein een stuk netter maken", zegt projectontwikkelaar Roy Hasselerharm van KWP in een reactie. Dat gebeurde volgens hem mede in verband met rondleidingen over de ASM in het kader van Open Monumentendag. „Het terrein is nu ook beter bruikbaar voor evenementen."

Gemeenteraad
De zaak komt maandagavond aan de orde tijdens de Politieke Maandag. De fracties van PvdA, GroenLinks en Partij voor de Dieren in de Arnhemse gemeenteraad zijn ongerust over de werkzaamheden.