Volledig scherm

Ontvoering in Heilig Landstichting blijkt studentengrap

HEILIG LANDSTICHTING - De politie is woensdagavond inBerg en Dal druk geweest met een ontvoering die later een studentengrap bleek. Bewoners van de Sophiaweg en passanten zagen rond 20:30 uur dat ongeveer drie jongens door een aantal mensen in een auto werden gesommeerd om op de grond te gaan liggen.

Vervolgens werden de jongens in de auto geladen en afgevoerd.

Kenteken
De getuigen gaven het merk en kenteken van de auto aan de politie door. Die ging met twee patrouillewagens op zoek naar het voertuig en troffen de auto uiteindelijk aan op de Nijmeegsebaan in Heilig Landstichting. De inzittenden verklaarden bezig te zijn met een ontgroening van een studentenvereniging uit Nijmegen.

Minder echt
De politie kon de grap niet waarderen. „We hebben ze heel duidelijk verteld dat dit geen grappen zijn", aldus een politiewoordvoerder. Getuigen waren onder de indruk van het gebeuren en de politie wordt van hun eigenlijke taak afgehouden. „Als je dit soort grappen maakt, overleg dan even met de politie. Dan zal de wijkagent waarschijnlijk vertellen dat het geen goed idee is. Maar hij kan ook tips geven over hoe je het bijvoorbeeld minder echt moet laten lijken."

De studenten hebben geen boete gekregen en mochten hun reis voortzetten.