Volledig scherm
Het eerste ontwerp voor de woningen op het Kerkplein in Arnhem.

'Ontwerp huizen Kerkplein Arnhem nog in de kinderschoenen'

ARNHEM - Het plan voor circa dertien woningen naast Focus Filmtheater Arnhem op het Kerkplein is nog niet uitgewerkt. Dat is de reactie van Niek Gerritsen, hoofd planontwikkeling van projectontwikkelaar KlokBouwOntwikkeling op de ophef rond het project.

Zowel onder Arnhemmers als bij partijen in de gemeenteraad, klinkt onvrede over het ontwerp. Dat zou geen recht doen aan de bijzondere plek op het Kerkplein. 'Gewoontjes' was een van de meer diplomatieke woorden van kritiek. Gerritsen begrijpt dat.

Trots
„Dit is een gevoelige plek; in het hart van de stad, tegen de Eusebiuskerk aan. Wij streven een mooi en toekomstbestendig project na, willen daar straks zelf ook met trots langs lopen. Maar dit plan staat nog in de kinderschoenen."

Flyers
KlokBouwOntwikkeling staat achter het ontwerp, maar wil na de zomer met een tweede versie komen. Dat Klok al flyers verspreidde met afbeeldingen van het eerste ontwerp om eventuele huizenkopers te interesseren, zegt volgens Gerritsen niets. „Je moet mensen íets laten zien, wil je ze kunnen verleiden. Maar je kunt het plan hier nog niet op beoordelen."