Volledig scherm
© FOTO ANP PIROSCHKA VAN DE WOUW

Ontwerpwedstrijd voor stadsproduct van Nijmegen

NIJMEGEN - Met een ontwerpwedstrijd wil het Nijmeegse label Made in Nijmegen mooie ideeën boven tafel krijgen. Een ontwerp voor een 'stadsproduct 2016 van Nijmegen', zegt Doeko Pinxt van Made in Nijmegen.

Geen hangertje van de Waalbrug of zo. Maar goede ideeën die straks mooi ontworpen, kwalitatief goede producten worden, daar gaat het om.

Gebruiksvoorwerp
Een gebruiksvoorwerp, dat zichtbaar is en vooral: niet te duur. Een Nijmeegse variant op het succesvolle drinkflesje Dopper, resultaat van een ontwerpwedstrijd in Haarlem, dát zou ook mooi zijn. Zo hoog wil Doeko Pinxt de lat niet leggen. „Maar er is heel veel kwaliteit in de stad. Het is onmogelijk dat daar geen goede ideeën tussen zitten, anders zouden we niet aan een ontwerpwedstrijd beginnen.” Veel mensen zitten volgens Pinxt in de ideeënfase. „We proberen een goed idee verder te brengen, misschien door spannende samenwerkingen of gebruik van materialen die niet meteen voor de hand liggen. Het beste idee wordt ook daadwerkelijk in productie genomen: een gebruiksvoorwerp, dat maximaal 99 euro mag kosten.” 

Ontwerpwedstrijd
Deelnemers kunnen hun idee voor de 'Made in Nijmegen'-ontwerpwedstrijd voor 7 november indienen. Op 17 december is er een publieksavond in de Lindenberg, waar de tien voorgeselecteerde ideeën gepresenteerd worden aan publiek én de vakjury. Made in Nijmegen is een label waarin jonge creatieve ondernemers samenwerken, van tassenontwerpers tot meubel- en lampenmakers.