Ook Pathé wil bioscoop op Wedren in Nijmegen

NIJMEGEN - De 'bioscoopoorlog' in Nijmegen wordt feller. Niet alleen JT/Vue-bioscopen, eigenaar van Calypso en Carolus, wil een nieuwe megabios nabij de binnenstad bouwen. Ook Pathé, eigenaar van de nieuwe Cinemec bij Ressen, wil nu in de stad aan de slag.

Volledig scherm

Afgelopen weken heeft Pathé een plan bij de gemeente op tafel gelegd voor een bioscoop op de Wedren. Ook JT heeft die locatie op het oog, evenals een plek bij het centraal station.

Schets
Pathé, niet eerder actief in Nijmegen, oriënteert zich alleen op de Wedren. Volgens ontwikkelaar Epicurus ligt er al een eerste schetsplan. Het gaat om een u-vormig gebouw met open zijde naar het Opuspand op het Julianaplein, (binnenkort Vierdaagseplein).

Vierdaagse
Volgens directeur Bernard van der Schans wordt in het ontwerp rekening gehouden met de functie van de Wedren als evenementenplein. Voor de Vierdaagse blijft hier alle ruimte. Zelfs ziet Epicurus mogelijkheden voor meer parkeerruimte.

Lees meer over de 'bioscoopoorlog' in de papieren krant, regio Nijmegen van 21/01/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.