Volledig scherm
De plek waar Park-15 zou moeten komen. © De Gelderlander

Ook vier windmolens op Park 15 in aantocht

OOSTERHOUT/ ELST - Voor de vier windmolens die naast de A15 bij Oosterhout moeten verrijzen, wordt binnenkort de vergunningsprocedure opgestart.

In het vlotste scenario (waarbij bezwaren en juridische strijd uitblijven) zouden ze volgend voorjaar kunnen draaien.

Park 15
De vier molens komen op het terrein van Park 15, waar momenteel druk gebouwd wordt aan de eerste twee grote logistieke bedrijven. Met name Lidl wil graag een duurzaam distributiecentrum bouwen en zelfvoorzienend worden qua energie. Het ligt voor de hand, dat Lidl de stroom van één of twee windmolens wil afnemen.

Informatiesessies
"Maar wie nou precies eigenaar van de windmolens wordt en wie welke stroom afneemt, moet allemaal nog besproken worden", zegt Bart Franssen van Park 15. "Wel is zeker, dat we binnenkort de procedures opstarten en dan ook met informatiesessies naar omwonenden in Reeth, Oosterhout en Valburg gaan."

Windmolens
De vijf Nijmeegse windmolens, die iets oostelijker langs de A15 komen (tussen de Griftdijk en Knooppunt Ressen), worden de komende maanden opgebouwd. Die zullen naar verwachting in oktober afgebouwd en klaar zijn om te draaien.


Weerstand
Omdat de milieueffectrapportage voor alle negen windmolens reeds doorlopen is en goedgekeurd door de Raad van State, zou het kunnen dat juridische weerstand voor de Park 15-molens mee zal vallen.

De windmolens worden 99 meter hoog. Met bladen van 50 meter wordt de tiphoogte 149 meter.