Volledig scherm
De Griftdijk voert bij Lent over de verbindingsweg naar de A15 bij knoppunt Ressen. © Mariska Hofman

Oosterhouter mag mogelijk door knip Griftdijk rijden

OOSTERHOUT - Inwoners van Oosterhout krijgen mogelijk toch ook een ontheffing om door de beoogde knip op de Griftdijk bij Lent te rijden. Ook wordt het vrachtwagenverbod mogelijk iets zuidwaarts opgeschoven.

De Nijmeegse wethouder Harriët Tiemens gaat beide suggesties op verzoek van de Oosterhoutse dorpsraad nog eens bestuderen. Het is nog niet bekend wanneer zij tot een besluit komt.

Spitsuren
In juni kwam het Nijmeegse 'knipplan' naar buiten: een afsluiting op het zuidelijke deel van de Griftdijk, net iets 'boven' het Citadel. Tijdens de spitsuren – maar over enkele jaren mogelijk de hele dag – is doorgaand verkeer daar niet toegestaan. De drukte en het sluipverkeer zouden daardoor moeten afnemen. Waarbij Nijmeegse Oosterhouters – dus Waalsprongbewoners – een ontheffing zouden kunnen aanvragen, en dorpse Oosterhouters die bij Overbetuwe horen niet.

Consequenties
De gemeente Nijmegen wil eerst bestuderen wat de consequenties voor de verkeersstromen en de effecten van de knip zijn, als ook de Overbetuwse Oosterhouters een ontheffing voor de Griftdijk-knip krijgen. Het vrachtwagenverbod geldt in het huidig plan tussen de beide rotondes; die nabij de Stationsstraat van/naar dorp Oosterhout en die van/naar de Oude Groenestraat/ ovatonde.

Nijmegen bekijkt wat de verkeersconsequenties zijn als die knip iets zuidelijker komt te liggen. Trucks tussen oud en nieuw Oosterhout zouden dan niet helemaal via Knooppunt Ressen te hoeven omrijden.