Volledig scherm
Judoka Jeroen Mooren in zijn Nijmegen © Bert Beelen

Op weg naar de Olympische Spelen: judoka Jeroen Mooren (video)

RIO - De Gelderlander portretteert sporters uit de regio in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 1: Nijmegenaar Jeroen Mooren trekt zijn eigen plan richting Rio de Janeiro.

Leest u dit artikel in de app? Klik dan HIER voor het video-interview met Jeroen Mooren.

Bondscoach Maarten Arens heeft judoka Jeroen Mooren (30) nooit voor het blok gezet. Toen de judobond besloot dat alle mannelijke toppers gezamenlijk in Haarlem moesten gaan trainen, bleef de Nijmegenaar kalm. „Ik studeerde hier geneeskunde en kon niet zomaar verhuizen.” Resultaat: Mooren woont nog steeds in de stad aan de Waal.

Goed gevoel
Het gevoel in de nationale selectie is goed. Dat Mooren minstens tien volle weken per jaar in het buitenland zit met de nationale selectie, draagt bij aan dat gevoel. „De meesten ken ik ontzettend goed. Dex Elmont, Henk Grol. Die zijn van mijn generatie. Jarenlang al gaan we samen naar trainingsstages en toernooien.”

Basisarts
Dat de 30-jarige student niet nog vier jaar op de mat zal staan, is zeker. Over een aantal weken ontvangt hij zijn diploma en is hij basisarts. Het begin van een nieuw leven, zonder judo, maar mét sport. „Ik wil me specialiseren in sportgeneeskunde, al is het lastig om tot die opleiding toegelaten te worden. Het gaat om zes plekken per jaar en om zo’n vijftig aanmeldingen.”

Lees het complete verhaal met Mooren in De Gelderlander van vrijdag 10 juni, editie Nijmegen, of bekijk de e-paper.

De Nijmeegse Judoka Jeroen Mooren bereidt zich voor op de Olympische Spelen van 2016 in Rio. Volg hem op dg.nl