Volledig scherm
© Marc Pluim

Op weg naar Rio: badmintonners Arends en Piek (video)

RIO - De Gelderlander portretteert sporters in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 15: badmintonduo Selena Piek en Jacco Arends.

Selena Piek en Jacco Arends zijn tot elkaar veroordeeld. De twee badmintonners brengen als Nederlands beste gemengd dubbel partners liefst veertig uur in de week met elkaar door. Ze kennen elkaar al sinds hun tienerjaren en zijn inmiddels beste vrienden geworden.

Tegenpolen
Op de baan zijn het twee tegenpolen. Piek is explosief, terwijl Arends dan de persoon is die haar wil kalmeren. De bijzondere dynamiek leidt tot zelfspot bij Arends. „Waar ik kan probeer ik haar daarin te coachen. Met de nadruk op proberen.”

Damesdubbel
Voor Piek is de werkdruk hoog. Zij is het gezicht van badminton Nederland en doet ook mee aan de Spelen in de damesdubbel. „De aandacht gaat vaak naar mij, omdat ik twee keer de helft ben van een Olympisch duo. Ik probeer slechts uit te dragen dat je met hard werken je dromen kunt najagen.”

De Gelderlander portretteert sporters in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 15: badmintonduo Selena Piek en Jacco Arends.