Volledig scherm
© Marc Pluim

Op weg naar Rio: badmintonster Eefje Muskens (video)

RIO - De Gelderlander portretteert sporters in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 8: Eefje Muskens gaat voor badmintonhistorie in Rio.

De Arnhemse Eefje Muskens (27) zorgde er samen met Selena Piek voor dat er voor het eerst sinds 2004 weer een Nederlands vrouwenduo in het badminton meedoet aan de Olympische Spelen.

Onverwacht
Een droom die tamelijk onverwachts uitkwam voor Muskens, want haar zwakke rechterschouder deed vaak te veel zeer om haar dekens van zich af te duwen. Door haar doorzettingsvermogen en ervaring met haar eigen lichaam heeft ze het duiveltje op haar rechterschouder nu onder controle. 

Stofzuiger
Muskens is de drukke helft van het duo Piek-Muskens en de stofzuiger in het veld. Het duo heeft al vaker hogergeplaatste teams verslagen en is zelfs het tweede geplaatste Europese team. Dat medaillekansen realistisch zijn bewezen ze afgelopen februari, met een zevende plek op de wereldranglijst.

Paspoort
Neem: Eefje Muskens
Geboren: 18 juni, 1989
Sport: badminton
Club: Ludinghausen (Duitsland)
Hoogtepunten: Zilver EK 2016, brons EK 2014, zevende wereldranglijst (februari 2016).

De Gelderlander portretteert sporters in aanloop naar de Olympische Spelen. Aflevering 8: Eefje Muskens gaat voor badmintonhistorie in Rio.