Volledig scherm
© Bert Beelen

Openluchtpiano in Nijmegen zwaar toegetakeld

Het was misschien wel de meest bijzondere openluchtpiano die in Nijmegen stond. De enige vleugel, zodat bezoekers tijdens het spelen konden genieten van het uitzicht. Dat is nu verleden tijd, want de piano op de Panorama Hunnerberg, pal achter hotel Belvoir, is door onbekenden in de nacht van woensdag op donderdag gesloopt.

In het kader van het project Buiten Spelen staan sinds eind juli op negen verschillende plekken in Nijmegen openluchtpiano's opgesteld.

Daders
Initiatiefneemster Rhea Elise Khoeblal laat weten geen idee te hebben wie achter het vandalisme zit: „Woensdagmiddag heb ik nog op de vleugel gespeeld. Het moet dus in de daaropvolgende nacht zijn gebeurd.” De piano op de Hunnerberg wordt dit jaar niet meer vervangen. 

2017
De derde editie van Buiten Spelen loopt nog tot en met 26 augustus, de piano in de stationshal blijft het hele jaar bespeelbaar. Het is nog maar zeer de vraag of de openluchtpiano's volgend jaar terugkeren.

Op dit moment zijn er te weinig vrijwilligers en heeft een crowdfundingsactie – om de piano's te kunnen bekostigen – nog niet het gewenste streefbedrag opgeleverd.