Volledig scherm
Rhea Elise Khoeblal in de Nijmeegse stationshal. Op haar initiatief werd hier een oude piano neergezet waarop iedereen mag spelen. © Do Visser/DG

Openluchtpiano's zijn weer terug in Nijmegen

NIJMEGEN - 'Pokémon zoeken? Piano zoeken!'. Met die slogan laten Rhea Elise Khoeblal, Christian Hoffmann en Anita Soede op Facebook weten dat de openluchtpiano's terug zijn in Nijmegen. 

De instrumenten zijn te gebruiken door iedereen die graag een deuntje wil spelen.

Kleurrijk
Op negen plekken in de stad staan de kleurrijke piano's opgesteld, de ene wat meer in het zicht dan de andere. Tot en met 26 augustus zijn ze dagelijks tussen 11.00 en 19.00 uur te bespelen. Daarna gaan ze weer achter slot en grendel. Behalve dan de piano op het centraal station; die blijft het hele jaar staan.

Veel tijd
Het op straat zetten van de instrumenten is alweer de derde aflevering van het project Buiten Spelen. Of de piano's volgende zomer terugkeren, is nog maar de vraag. „Er gaat heel veel tijd in zitten", zegt mede-initatiefneemster Khoeblal. „Met z'n drieën zijn we er iedere dag volop mee bezig, terwijl we ook drukke banen hebben. Dat is nu eenmaal moeilijk te combineren."

Lees een uitgebreid verhaal over de openluchtpiano's in De Gelderlander, editie Nijmegen, van dinsdag 16 augustus of in onze e-paper