Volledig scherm
De tweede autobrand in een paar uur tijd, dit keer aan de Agnietenstraat. © Roland Heitink

Opnieuw auto's in brand in Arnhemse wijken

ARNHEM - De brandweer in Arnhem heeft in de nacht van woensdag op donderdag meerdere keren moeten uitrukken voor een autobrand. Eerst was het raak aan de Hoge Waard in de Arnhemse wijk Presikhaaf.

Rond 0.20 uur werd daar een autobrand gemeld. Toegesnelde brandweerlieden hadden de brand snel onder controle.

Een tweede auto is door de brand flink beschadigd geraakt. De eigenaar van die auto heeft zijn auto nog kunnen verplaatsen, waardoor de schade beperkt bleef tot de achterzijde.

Klarendal
Niet veel later, rond 3.00 uur, moest de brandweer uitrukken voor een brandende Audi aan de Agnietenstraat. Ook daar had de brandweer het vuur snel onder controle. De politie gaat bij beide autobranden uit van brandstichting en doet onderzoek.

Vaker raak
De afgelopen weken is het vaker raak in Arnhem, veelal in de wijk Presikhaaf. Zo brandden afgelopen week een Opel aan de Kinderkamp uit, aan de Keulse Slag gingen een taxibusje en personenauto in vlammen op en bluste de brandweer even daarvoor een brandende Mercedes. Ook in mei gingen er meerdere voertuigen in brand.

Volledig scherm
Een auto aan de Hoge Waard in de Arnhemse wijk Presikhaaf ging in vlammen op. De eigenaar wilde hem de volgende dag verkopen. © Roland Heitink