Volledig scherm
Foto: ANP Kippa

Organisatoren Taptoe al langer gezocht voor oplichting (video)

ARNHEM - De organisatoren van de Arnhem Taptoe die in juni 2016 in Arnhem werden opgepakt, werden toen al bijna een half jaar gezocht door de politie. Het echtpaar Theo en Edith W. wordt verdacht van oplichting.

Het zou cliënten van hun schuldhulpverleningsbedrijf Het Financieel Vangnet geld afhandig hebben gemaakt. Het stel had geen vaste woon- of verblijfplaats, waardoor de politie de twee plaatste op een lijst van gezochte personen.

Taptoe
Ondertussen organiseerde het duo een militair muziekfestijn in Arnhem. De Arnhem Taptoe zou van 6 tot 9 juli rondom de Rijnhal gehouden worden. Het evenement ging niet door, terwijl al honderden kaarten waren verkocht en tal van bedrijven geld en energie in het evenement hadden gestoken. Bedrijven en consumenten kregen hun geld niet terug.

Alberto Stegeman
De Arnhem Taptoe zorgde er uiteindelijk voor dat de politie Theo W. en zijn vrouw op het spoor kwam. In de aanloop naar de taptoe, toen er nog geen vermoeden was dat het evenement zou worden afgelast, kwam Theo W. met naam en toenaam in De Gelderlander. Daar sloeg journalist Alberto Stegeman op aan. Hij was net als de politie al langere tijd naar het echtpaar op zoek.

Aflevering
In de eerste aflevering van het tv-programma Stegeman op de Bres is te zien hoe het echtpaar wordt opgepakt door de politie. De aanhouding was in juni, de beelden daarvan zijn nu online te bekijken.

Mercedes
Bedrijven en woonadressen van het echtpaar leidden naar adressen door het hele land. Van Arnhem tot Drenthe, van Zevenaar tot 's-Heerenberg en van Brabant tot net over de Duitse grens. Tijdens de aanhouding in Arnhem, afgelopen juni, werd een Mercedes van het stel in beslag genomen.

Als het onderzoek door het Openbaar Ministerie is afgerond, moet het echtpaar voor het gerecht verschijnen.

Bekijk de aflevering van Stegeman op de Bres waarin Theo W. en Edith W. worden opgepakt.