Volledig scherm
© David Rozing /Hollandse Hoogte

Ouders boos: vertrouwde medewerkers opvang moeten weg

NIJMEGEN - Ouders van het orthopedisch dagcentrum op Kindcampus Grootstal in Nijmegen zijn in rep en roer. Ze hebben van de leiding te horen gekregen, dat alle vaste begeleiders binnenkort vervangen worden. Dat betreft zes medewerkers.

De ouders stellen dat hun kinderen met beperking een vertrouwensband hebben met de vaste verzorgers. „Voor een goede vertrouwensband met allemaal nieuwe medewerkers ben je zo een jaar verder", aldus een moeder.

Reorganisatie
De lege plekken worden ingenomen door medewerkers van UniK, een dochterorganisatie van Dichterbij. Het afscheid van zes vaste medewerkers past in een grootschalige reorganisatie.

Op 25 locaties in de werkdriehoek Den Bosch, Groesbeek en Roermond van Dichterbij eindigt komende maanden de functie voor 98 medewerkers in vaste dienst. Zij worden niet ontslagen, maar krijgen elders in de organisatie een baan.

'Beter inspelen'
„UniK kan beter inspelen op de dynamiek van de markt en deze diensten kostendekkend leveren", zo verklaart een Dichterbij-woordvoerster. Ouders hebben kritiek, omdat de overgang veel te snel zou moeten.

„Klanten krijgen ruim de tijd om te wennen aan een eventuele nieuwe begeleider", stelt Dichterbij daar tegenover.

Lees meer in De Gelderlander van zaterdag 25 juni of ga naar onze betaalde online-krant, of apps.