Volledig scherm
© Provincie Gelderland

'Ouders mede schuldig aan verkeersproblemen bij Justin Bieber'

ARNHEM - Dat er afgelopen weekend gevaarlijke verkeerssituaties ontstonden na de concerten van Justin Bieber in GelreDome is mede te wijten aan het verkeersgedrag van ouders die hun kroost kwamen ophalen bij het Arnhemse stadion.

Dat melden vrijwel alle partijen die betrokken waren bij de verkeersafwikkeling rond de shows van het Canadese tieneridool.

De stadiondirectie, de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland wijzen alle op het soms 'schandelijke verkeersgedrag' van de brengers en halers.

Oversteken
In de drukte rond het afvoeren van meer dan 67.000 mensen over twee avonden, staken meisjes de Batavierenweg en de A325 naar Nijmegen over. „Om bij hun ouders te komen die met de auto in de berm stonden te wachten”, stellen de autoriteiten. Drukte en oponthoud rond een evenement met zoveel bezoekers is niet te voorkomen, wordt benadrukt. „Iedereen heeft heel erg zijn best gedaan om alles in goede banen te leiden, maar als mensen regels en aanwijzingen negeren, dan houdt het op.”

Inrijverbod
Chauffeurs van concertbezoekers pikten mensen op op plekken waar het niet mocht, negeerden inrijverboden, en probeerden soms op onmogelijke plekken te keren, zodat het verkeer nog verder opstroopte.