Volledig scherm
© Gerard Verschooten

Overeind houden 'oude troep' Honig dure zaak

NIJMEGEN - Het overeind houden van de oude Honigfabriek aan de Waal in Nijmegen voor de lange termijn vergt enorme investeringen. Ontwikkelaar BPD die de kar trekt bij de woningbouw in het Waalfront in Nijmegen, staat dan ook niet te trappelen om de oude industriehallen te vernieuwen.

De sfeer en de aantrekkingskracht van de oude Honig heeft velen echter verrast. In de politiek loopt nu een discussie of overeind houden toch geen optie is.

Publiekstrekker
Directeur Tjakko Smit van BPD erkent dat de oude Honig een publiekstrekker van jewelste is. Hij snapt ook dat de ambachtelijke bedrijfjes in de oude hallen het uitstekend doen. „Het is hier aan de Waal hip en rauw. Maar de Honighallen zijn ook oude troep. Elke dag zijn we wel bezig om ergens een dak te renoveren of om een lek te verhelpen.”

Smit zegt dat de tijdelijke gebruikers nu ook relatief lage huren betalen. Jaren geleden is afgesproken dat het fabriekscomplex na 2021 plat gaat.

Tweedeling
Volgens Smit leidt handhaving van de oude Honiggebouwen echter tot een tweedeling in de nieuwe wijk die langs het Waalfront wordt opgetrokken. Hij is overigens best bereid om na te denken over het overeind houden van een klein stukje van de Honig.