Volledig scherm
Keuken in een studentenhuis. © ANP

Overlast kamerverhuur: iedereen kan meepraten in Nijmeegse raad

NIJMEGEN - Voor- en tegenstanders van het nieuwe kamerverhuurbeleid in Nijmegen kunnen op 28 september in debat met de gemeenteraad. Raadsleden willen horen wat 'de stad' vindt van de toenemde verkamering in sommige buurten.

De laatste tijd lijkt de onvrede over de 'verkamering' toe te nemen. Buurtgroepen klagen steeds vaker over 'overlast' door kamerbewoners.

Striktere regels
Vorige week kondigde wethouder Bert Velthuis een steviger aanpak van kameroverlast aan. Illegale verhuur wordt ook beter bestreden. Er komen striktere verhuurregels: al vanaf drie kamers is straks een vergunning nodig. Verder wil de wethouder leefbaarheidstesten uitvoeren bij een aanvraag om een woonpand om te zetten in een kamerverhuurcomplex. Velthuis wil dat alle eigenaren van kamerverhuurpanden zich straks kenbaar maken aan de buurt.

Stigmatiseren
Studentenvakbond Akku en de grote studentenhuisvester SSH& vonden dat de wethouder met al zijn nieuwe verhuurregels de studenten te zeer stigmatiseerde als overlastgevers. De discussie over kamerverhuurpanden is van 18.00 tot 19.00 uur. Aanmelden kan via griffie@nijmegen.nl.