Volledig scherm
De Waalkade in Nijmegen. © Gerard Verschooten

Overlast op Waalkade in Nijmegen fors aangepakt

NIJMEGEN - Door streng op te treden heeft de politie volgens eigen zeggen een einde gemaakt aan de voortdurende overlast door autobezitters en motorrijders, die tot diep in de nacht op de Nijmeegse Waalkade rondhingen.

De Waalkade oefent deze zomer grote aantrekkingskracht uit op groepen van ver buiten de Waalstad, zo blijkt uit een analyse van de politie. De groepen spreken af in Nijmegen en treffen elkaar 's avonds op de Waalkade, zegt Eric Bossink, wijkagent van de Benedenstad.

Ergernis
„Ze staan daar naast de geparkeerde auto's en motoren uren 'te chillen'." Tot ergernis van bewoners, die tot diep in de nacht wakker werden gehouden door het geschreeuw, gelach en luide muziek. 's Morgens lag de hangplek in de buurt van de Lage Markt bezaaid met sigarettenpeuken en verpakkingen van etenswaren.

Verdwenen
Na vele klachten besloot de politie veelvuldig en streng te controleren. Op de kade zelf werden snelheidscontroles gehouden. De gemeente Nijmegen zette extra toezichthouders in. De overlast is nu volgens de politie grotendeels verdwenen.

Samen met de gemeente pakte de politie ook de overlast rond het basketbalveldje aan. Omwonenden werden horendol van het nachtelijke basketballen. Inmiddels hangt er een knalgeel bord met het opschrift 'Verboden toegang na 22.30 uur'. Wie dan nog basketbal speelt gaat op de bon.