Volledig scherm
© Menno Boon

Overval kledingwinkel Arnhem blijkt nep, medewerksters aangehouden

ARNHEM - De zogenaamde gewapende overval op een kledingwinkel aan de Ketelstraat in Arnhem, op vrijdag 29 juli, blijkt door medewerksters in scène te zijn gezet. Ze zouden het buitgemaakte geld zelf in eigen zak hebben gestopt, meldt de politie vandaag.

De medewerksters, beiden 18 jaar en afkomstig uit Arnhem, alarmeerden die avond de politie. Ze vertelden te zijn overvallen door twee gewapende mannen. Volgens de 'slachtoffers' zouden de verdachten onder dreiging van een steekwapen geld hebben buitgemaakt.

Twijfels
De politie kreeg gedurende het onderzoek twijfels bij het verhaal van de twee medewerksters. „De melding kwam pas een halfuur na de 'overval' binnen. Dat was al reden om aan het verhaal te twijfelen", zo vertelt een politiewoordvoerder. „Daarnaast waren er op de camerabeelden geen overvallers te zien."

Uiteindelijk bleek volgens de politie dat de twee het verhaal hebben verzonnen en zelf het geld hebben gestolen. De twee zijn maandagmiddag opgepakt en zitten vast. Ze worden verdacht van verduistering en het doen van een valse aangifte.