Volledig scherm
Erik te Selle uit Winterswijk werd 2 juli 2014 met geweld beroofd en om het leven gebracht bij zijn huis aan de Groenloseweg. © Theo Kock/ bewerking DG

Overvallers Te Selle in hoger beroep

WINTERSWIJK / ARNHEM - De twee Moldaviërs die in juni door de rechtbank in Zutphen zijn veroordeeld voor de fatale overval op de familie Te Selle in Winterswijk, gaan in hoger beroep. Beiden vinden dat ze te hoge straffen hebben gekregen. Vitali B. (29) kreeg 15 jaar cel opgelegd voor doodslag, omdat hij tijdens de overval de mond van Erik te Selle met tape afplakte.

Als gevolg daarvan overleed de Winterswijker. Igor L. (29) kreeg 7 jaar voor diefstal met geweld.

Vrijkomen
„Het is maar de vraag of er sprake was van doodslag”, zegt Desirée Greven, die B. bijstaat. Ze vindt ook dat de rechter rekening moet houden met het feit dat de meeste Nederlanders vrijkomen zodra ze twee derde van hun straf hebben uitgezeten. Voor B. en L. gaat dat niet op, omdat ze buitenlanders zijn. Ze moeten dus de volle vijftien jaar uitzitten.

De derde verdachte, Igor V. (29), is in Moldavië aangehouden en berecht. Hij kreeg 20 jaar cel. Ook hij gaat in hoger beroep.

Beroep
Wanneer het beroep van de Moldaviërs in Nederland wordt behandeld, is nog niet duidelijk. Het Openbaar Ministerie (OM) gaat niet in hoger beroep, omdat de rechtbank conform de eis van het OM heeft gevonnist.