Volledig scherm
© Rolf Hensel

Park Bredelaar in Elst officieel geopend

ELST / BEMMEL - Het nieuwe park Bredelaar aan de Breedlersestraat in Elst, is zondag officieel geopend. Het park, dat onderdeel is van Park Lingezegen versterkt volgens wethouder Wijnte Hol van Overbetuwe de recreatieve mogelijkheden tussen Arnhem en Nijmegen. Daarnaast is het een kans om de Betuwe nog meer op de kaart te zetten.

In het park is genoeg te zien.

Uitzicht
Neem het natuurlijke picknickkleed. Dat bestaat uit vlakken van twee bij twee meter gemaakt van licht en donker gras. Het kleed heeft daarvoor veel weg van een dambord. Er tegenover is een vuurplaats aangebracht waar kookworkshops kunnen worden gehouden. En wie de uitkijktoren beklimt, heeft een prachtig uitzicht over het hele park.

Monument
De inrichting van het park is bedacht door grafisch ontwerper Jannie Schokker, landschapsarchitect Marc Leeflang en ruimtelijk ontwerper Jan Heersche. Ze moesten er bij hun werkzaamheden wel rekening mee houden dat het park een archeologisch rijksmonument is. Zo mochten ze niet te diep graven en ook bij het ophogen waren er beperkingen. 

Landbouw
Schokker, Leeflang en Heersche zijn tevreden over ‘hun’ park. Vooral omdat ze erin geslaagd zijn het thema ‘Landbouw door de eeuwen heen’ goed tot uitdrukking te laten komen. Het park is daardoor volgens hen een cultuurhistorisch waardevolle plek geworden.

Op 29 mei wordt Park Bredelaar geopend, een nieuw parkje in Park Lingezegen met als thema 'Landbouw door de eeuwen heen'. Komt u ook?