Volledig scherm
Sonsbeek Theater Avenue 2016, een van de publiekstrekkers in Park Sonsbeek. Foto Rolf Hensel

Park Sonsbeek zit aan limiet aantal bezoekers

ARNHEM - Park Sonsbeek in Arnhem zit aan de limiet van het aantal bezoekers dat het kan herbergen, zonder dat er schade ontstaat aan de natuurwaarde.

Deze zomer zijn er dagen dat het park meer dan 10.000 mensen trekt. „Dat is het maximum", zegt boswachter Jeroen Glissenaar.

Topjaar
De groene long van de stad beleeft een topjaar. Afgezien van jaarlijkse evenementen zoals Sonsbeek Theater Avenue, de Vlotconcerten, Park Open op de Ronde Weide en de Sonsbeekmarkt zorgen kunsttentoonstelling Sonsbeek '16 en de spelers van Pokémon GO voor extra drukte.

Slijtage
Parkbeheerder Glissenaar is blij met alle belangstelling voor 'zijn' park, maar er zijn wel grenzen aan wat mogelijk is, zegt hij. „Als er te veel mensen komen, treedt er slijtage op, met het gevaar dat de aantrekkelijkheid van Sonsbeek in het geding komt. Daardoor kan het aantal bezoekers achteruit gaan."

Olifantenpaadjes
Hij denkt daarbij bijvoorbeeld aan olifantenpaadjes die ontstaan omdat veel mensen routes afsnijden en eventuele schade door de op- en afbouw voor evenementen. „Het is een proces van jaren voor dat echt zichtbaar wordt, maar we moeten daar wel alert op zijn."

Lees meer over de topdrukte in Park Sonsbeek in De Gelderlander van vrijdag 26 augustus. Of kijk in de online krant