Volledig scherm
ANP

Parkeren bij Cinemec Ressen voor festival Down the Rabbit Hole

NIJMEGEN / EWIJK - De parkeerterreinen bij de ovatonde langs de A325 in Ressen en bij Cinemec worden vanaf vrijdag ingezet voor bezoekers van het festival Down the Rabbit Hole in Ewijk. Als die vol zijn, kan op de Keizer Hendrik VI singel - nabij de ovatonde - geparkeerd worden.

Vanaf de parkeerplekken rijden pendelbussen naar Ewijk. De Keizer Hendrik VI singel wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer; de andere rijbaan wordt gebruikt als parkeergelegenheid. De singel wordt afgesloten van de Griftdijk richting Ovatonde/N235. De Margaretha van Mechelenweg wordt staduitwaarts afgesloten; deze rijbaan wordt mogelijk benut voor parkeren.

Maatregelen
De maatregelen gaan in op vrijdag 24 juni; in de loop van maandag 27 juni gaan de Keizer Hendrik VI singel en Margaretha van Mechelenweg weer open.

Openbaar vervoer
Festivalbezoekers wordt aangeraden met het openbaar vervoer te komen. Vanaf de treinstations Nijmegen en Wijchen rijden eveneens pendelbussen.

Te koop
Parkeertickets voor parkeren op bovengenoemde terreinen en de pendelbus zijn volgens de gemeente Nijmegen te koop op de website van Down the Rabbit Hole.

Op dit moment meldt de website echter nog het volgende: 'Als je met de auto naar Down The Rabbit Hole komt, heb je een parkeerticket nodig. Omdat alle parkeerplaatsen de maximale capaciteit hebben bereikt zijn de parkeertickets uitverkocht. Het is daardoor niet meer mogelijk om op het parkeerterrein een parkeerticket aan te schaffen'.

De gemeente Nijmegen zoekt nog uit hoe de vork in de steel zit.