Volledig scherm
Stadstheater Arnhem op het Koningsplein. © DG

Partijen willen stoppen met kunstencluster Koningsplein

ARNHEM - Stop met plannen maken voor een nieuw cultuurgebouw voor Stadstheater Arnhem, Toneelgroep Oostpool en Introdans. Die opdracht zouden VVD, PvdA, ChristenUnie, Arnhem Centraal en de Arnhemse Ouderen Partij graag meegeven aan wethouder Gerrie Elfrink van Cultuur.

Elfrink presenteerde onlangs een visie voor het kunstencluster, dat om en nabij de 32 miljoen euro zou moeten gaan kosten. Hij wil daarmee het risico verkleinen dat Arnhem Introdans en/of Oostpool in de toekomst kwijt raakt.

Investering
In de gemeenteraad was de nodige discussie over de benodigde investering, die bovenop de 11 miljoen komt die nodig is voor renovatie van Stadstheater Arnhem. Vanwege de 'vele vragen en misverstanden', trok Elfrink zijn visie terug. Hij wil binnenkort 'met een helderder verhaal' komen.

Renovatie
Wat de vijf partijen betreft (samen goed voor 14 van de 39 zetels in de Arnhemse raad), kan de wethouder stoppen met plannen maken voor een nieuw cultuurgebouw. Ze hameren er wel op dat er voor eind 2016 een concreet plan ligt voor de renovatie van de schouwburg.