Volledig scherm
© Paul Rapp

Patiënt met dodelijke ziekte start 'amulet-challenge'

NIJMEGEN - De Nijmeegse Corina Berendsen is een actie, de 'amulet-challenge', gestart om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar eierstokkanker.

Ze lijdt zelf aan deze vaak dodelijke ziekte. Maandag is de Dag van de Eierstokkanker, een dag die door de Nijmeegse stichting Ruby en Rose in het leven is geroepen. Jaarlijks krijgen 1.400 vrouwen in Nederland deze ziekte, 1.100 per jaar overlijden eraan. Na diagnose is de gemiddelde levensduur nog drie jaar.

Bekendheid
Berendsen vindt, dat er veel te weinig bekendheid is over deze ziekte. Ze heeft in samenwerking met de Udense kunstenares Dorenda Dennissen-Peerenboom een amulet ofwel talisman ontworpen. Het resultaat is als sleutelhanger te gebruiken of bijvoorbeeld als sieraad. Iedereen kan het amulet via de site rubyandrose.nl bestellen voor 9,95 euro per stuk. Er zijn volgens Berendsen al duizenden exemplaren besteld.

In De Gelderlander van zaterdag een verhaal met Corina Berendsen. Ze vertelt uitgebreid over haar initiatief en ziekte. Het is ook te lezen in de online versie van de krant.