Volledig scherm
Perry Soerink en zijn vrouw. © Gerard Verschooten

Perry Soerink uit Nijmegen zoekt man die hem het leven redde

NIJMEGEN - Nijmegenaar Perry Soerink (53) overleefde een hartaanval die hij kreeg op weg naar het station. Vooral dankzij een onbekende man die hem reanimeerde. Nu is hij op zoek naar deze man die hem het leven redde. „Ik ben die man natuurlijk heel erg dankbaar dat hij dit gedaan heeft", zegt hij. „Ik wil hem kunnen bedanken."

Het laatste wat hij weet van voordat hij in het ziekenhuis wakker werd, is dat hij van zijn huis in Zwanenveld, langs het spoor, lopend op weg was naar station Dukenburg om zijn zoon op te halen. Het was zondagavond 31 juli. „Mijn zoontje zou om half tien met de trein aankomen met een fiets die hij niet van het slot af kon krijgen. De sleutel zat erin, maar die kreeg ie niet omgedraaid. Toen, onderweg, moet het zijn gebeurd. Vanuit het niets."

AED
Ter hoogte van de bibliotheek in winkelcentrum moet hij een hartaanval hebben gekregen. Een man heeft 112 gebeld, heeft hij via via begrepen, een ander is onmiddellijk gaan reanimeren. Ook is iemand op zoek gegaan naar een AED, zo'n apparaat dat het hart met elektrische schokken weer op gang kan brengen. En omdat het zondagavond was en alle openbare gebouwen gesloten bleken, viel dat nog niet mee. „Die kwam terug op hetzelfde moment als de ziekenwagen arriveerde, hebben ze me verteld."

Herstel
Soerink is inmiddels geopereerd en gedotterd en mocht afgelopen vrijdag het ziekenhuis uit. Hij begint nu aan zijn herstel te werken.„Ik kan nog niet zo veel. Ik heb mijn bed hier in de huiskamer staan. Aan de trap heb ik een hele kluif." Samen met zijn vader probeert hij te achterhalen aan wie hij zijn leven te danken heeft.