'Personeel zwembad Dukenburg raakt baan kwijt'

NIJMEGEN - Personeel van zwembad Dukenburg in Nijmegen dreigt hun baan kwijt te raken. Hun werk wordt mogelijk overgenomen door vrijwilligers, die het bad volgens een plan van de gemeente gaan beheren. "Een kwalijke zaak", vindt Hanan Yagoubi van FNV Publiek Belang.

Volledig scherm
foto RGBStock

Niet alleen de werkgelegenheid komt hierdoor in gevaar, ook het zwemonderwijs en de veiligheid van bezoekers van het zwembad, aldus Yagoubi. Bij het zwembad werken volgens de bond 10 mensen.

Bezuiniging
De gemeente stelt na 1 juli geen geld meer beschikbaar aan Sportfondsen, de huidige beheerder van het zwembad. Daarmee voert de gemeente een bezuiniging door. Weliswaar blijft het zwembad open, maar wat er met het gediplomeerd personeel gebeurt is volgens de bond onduidelijk. De FNV wil dat de werknemers van Dukenburg aan het werk kunnen blijven en dat de gemeente hier geld voor beschikbaar stelt.

Zwembegeleiding is een vak, aldus Yagoubi. "Het is goed als er vrijwilligers zijn die een handje meehelpen, maar zij kunnen nooit het werk van vakmensen volledig overnemen."