Volledig scherm
De Arnhemse vindingen die meedingen naar de publieksprijs. © bewerking DG

'Petfles is de beste Arnhemse uitvinding ooit'

ARNHEM - De plastic limonadefles die beter bekend staat als 'petfles' is de beste Arnhemse uitvinding aller tijden. Dat vindt de jury van de Canon van Innovaties, die in het kader van festival Innovate Arnhem een lijst samenstelde van vindingen van Arnhemse bodem.

Andere Arnhemse vindingen die hoge ogen gooiden bij de deskundigen zijn bijvoorbeeld de trolleybus (2), de synthetische zemen en sponzen van ENKA (5), de biologisch afbreekbare koffiecapsules van koffiebrander Peeze (9), Kaptein's Mobylette (4) en de waterstofcentrale van het bedrijf MTSA (8).

Festival
Innovatiefestival Innovate, in het kader waarvan de lijst is gemaakt, is op zaterdag 1 en zondag 2 oktober. Zaterdag wordt het evenement gecombineerd met de open dag van Industrie Park Kleefse Waard en de jaarlijkse Techniekdag in Arnhem. Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn er talloze activiteiten op IPKW en bij kenniscentrum Rozet. Zondag is er alleen een programma in Rozet, van 12.00 tot 17.00 uur.

Publieksfavoriet
De Gelderlander is benieuwd hoe de lijst van tien beste Arnhemse uitvindingen er uit ziet als lezers de volgorde mogen bepalen. Klik daarom door naar de volledige lijst en kies HIER jouw favoriet.

Volledig scherm
De petfles, een Arnhemse uitvinding die wereldwijd in het winkelschap staat. © Gerard Burgers