Volledig scherm
Het bedrijventerrein in Meinerswijk. © Erik van 't Hullenaar

Petitie tegen 'volbouwen Stadsblokken en Meinerswijk'

ARNHEM - Tegenstanders van woningbouw in het Arnhemse uiterwaardengebied Stadsblokken en Meinerswijk zijn op internet een petitie gestart onder het motto: 'Natuurgebied Stadsblokken-Meinerswijk volbouwen? Zeg: nee!'. De handtekeningenactie is maandag 11 april rond het middaguur zo'n 650 keer gesteund.

Opvallend is dat een kleine 20 procent van de sympathisanten volgens de website niet uit Nederland afkomstig is. De plannen voor het gebied staan maandagavond op de agenda van de Arnhemse gemeenteraad.

Woningen
Er ligt een plan om op Stadsblokken en het huidige bedrijventerrein in Meinerswijk 250 tot 350 woningen te bouwen en recreatievoorzieningen te maken. De nieuwe grootgrondbezitter KondorWessels Projecten wil Arnhem het groene deel van de stadspolder cadeau doen als het plan door gaat.

Leegstand
In het plan wordt slechts een klein deel van het gebied in Arnhem-Zuid bebouwd. De initiatiefnemers van de petitie vinden echter dat er 'al genoeg gebouwen leegstaan in Arnhem. Moeten we dat niet eerst aanpakken in plaats van weer nieuw bijbouwen in een natuurgebied?'.