Volledig scherm
Phoa Truong laat wat stenen zien die tegen zijn ruiten zijn gegooid. © Bert Beelen

Phoa Truong (51) is al jaar lang doelwit van straatterreur

NIJMEGEN - Al een jaar lang bekogelt een groep jongeren met enige regelmaat het huis van Nijmegenaar Phoa Truong (51). Vele tientallen keren is hij het afgelopen jaar in huis geschrokken van het gebonk van eieren en stenen tegen de ramen van zijn bovenwoning. Elf keer ging ook daadwerkelijk een ruit aan diggelen.

Hij is de tel inmiddels kwijt, maar wie er verantwoordelijk voor zijn? Hij weet het niet. Ja, een groep jongeren van rond de 18 jaar. En waarom juist hij slachtoffer is? „Ik weet het niet. Ik ken ze niet, heb met niemand ruzie of zo. Echt geen idee. Ik denk dat ze het gewoon leuk vinden.”

Camera's
De politie heeft drie weken geleden camera's geïnstalleerd in de woning van Truong. Zodra er weer gegooid wordt, belt hij de politie en worden de beelden teruggekeken. Dat heeft zulke goede beelden opgeleverd dat de politie die gaat uitzenden. Daarmee wordt in elk geval gedreigd.

Sociale media
Melden de jongeren zich niet voor vanavond bij de politie in Nijmegen, dan worden de beelden op de sociale media gezet en uitgezonden op Omroep Gelderland. „Geen gebruikelijke opsporingsmethode”, zegt een politiewoordvoerder. „Maar het Openbaar Ministerie heeft er zijn goedkeuring aan verleend.”

Lees meer over de straatterreur in de papieren krant van 15/06/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.