Volledig scherm
Piet Schreven. © Gerard Verschooten

Piet Schreven wordt 100 op startdag 100ste Vierdaagse

NIJMEGEN - Kijken naar de Vierdaagselopers zit er vandaag niet in voor hem. Piet Schreven uit Nijmegen heeft vandaag een ander feestje: een receptie met de familie voor zijn 100ste verjaardag.

Z'n geheugen laat hem af en toe wat in de steek. En ook zijn gehoor is niet al te best meer. Verder is Piet Schreven, die een woning heeft in woonzorgcomplex Zonnebaars aan de Irene Vorrinkstraat, nog flink bij de tijd.

Facebook
Hij zit zelfs op Facebook, heeft een tablet en gebruikt regelmatig Skype om met zijn kleinkinderen te bellen, als die een keer op vakantie zijn. „Tja, je moet toch wat. Ik woon hier sinds de dood van mijn vrouw Mies maar alleen. Soms gaat de tijd dan heel langzaam, dus ik heb m'n kinderen en kleinkinderen gevraagd me zoveel mogelijk van nu te leren. Blijf ik toch op de hoogte", zegt Schreven.

Horecaman
De Nijmegenaar werd vandaag exact 100 jaar geleden geboren in Groesbeek, waar hij tot ongeveer zijn tiende woonde. De rest van zijn leven woonde hij in Nijmegen. Een echte horecaman, dat is 'ie altijd al geweest. Rond zijn twintigste ontmoette hij z'n inmiddels overleden vrouw Mies ook in een café in Grave, waar hij toentertijd werkte.  „Hoe dat allemaal precies ging, ik weet het allemaal niet meer. Het is zo lang geleden. Ik weet wel dat ik heel veel geluk met haar heb gehad”

Vierdaagse
Of hij deze week nog naar de Vierdaagselopers gaat kijken, weet Schreven niet. Hij zit in een rolstoel en is afhankelijk van hulp. „Normaal stonden we op vrijdag altijd, aan de Sint Annastraat. Ik zou het prachtig vinden om dat weer te gaan doen, maar of dat nog zo praktisch is, weet ik niet.”

Lees een uitgebreid verhaal in De Gelderlander, editie Nijmegen, van dinsdag 19 juli of in onze online krant