Volledig scherm
© Bibian Bingen

Pikante studenten-kalender voor het goede doel

NIJMEGEN - Was het 5 jaar geleden nog lastig om 12 besturen bereid te vinden model te staan voor elke kalendermaand, tegenwoordig is het dringen voor een plekje. Met de Sexy&Stijl-kalender van de Nijmeegse stichting RAGweek wordt ieder jaar geld ingezameld voor 2 goede doelen. Dit jaar gaat het geld naar de Nijmeegse stichting Kinderwens en Friends for Life.

Besturen van studenten- en studieverenigingen worden uitgedaagd met originele thema’s te komen voor hun foto’s. "Daarbij mag het sexy worden, maar compleet naakt hoeft niet", zegt voorzitter Lisa Venhoeven van de stichting RAGweek. "Het mag ludiek zijn. Studenten van vereniging Den Geitenwollen Soc. van sociologie staan met enkel een sok aan op de foto, leden van Geografie met een wereldbol voor hun buik."

Record
Naast de kalender worden er meer activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen. Zo is er dagelijks een RAGbar in het Cultuurcafé, zo worden op 1 maart ter kick-off mannen geharst in café de Fuik en zo vindt op 9 maart een hardloopwedstrijd plaats rondom de campus, genaamd RAGrun. Op 18 april wordt bekendgemaakt wat de opbrengst is van de inzameling. Vorig jaar werd er een recordbedrag ingezameld van 21.506 euro. Venhoeven: "Dit jaar willen we dat het liefst herhalen, maar of het gaat lukken, durf ik nu nog niet te zeggen."