Volledig scherm
© Paul Rapp

Plattegrond voor jonge backpackers in Nijmegen

NIJMEGEN - Als jonge cityhoppers en backpackers in Nijmegen komen, weten zij voortaan op welke plaatsen ze moeten zijn. Sinds kort is er een jongerenkaart voor de stad volgens het wereldwijd populaire Use-it kaarten.

Arne Broekhoven is één van de initiatiefnemers voor Use-it Nijmegen, die in een oplage van 30.000 exemplaren is gedrukt. „Vlak voor de Vierdaagse was de kaart klaar en in die week is meteen een derde van onze voorraad erdoorheen gegaan.”

Plattegronden
Broekhoven (37) is online marketeer en eigenlijk helemaal niet bezig met ouderwetse plattegronden. „Zelf heb ik altijd veel gebruikgemaakt van de Use-it kaarten als ik ergens in Europa was. Lokale mensen geven de tips. Er is een heel Europees netwerk, in België zijn ze heel erg actief. Daar zijn veel Use-it kaarten, van Gent en Brussel bijvoorbeeld. Verder heb ik ze zelf gebruikt in Praag en Ljubljana.”

Derde stad
Nijmegen is de derde stad van Nederland die een (Engelstalige) Use-it kaart krijgt. Utrecht heeft er één sinds een jaar, Den Haag sinds een paar maanden. De bedoeling is ieder jaar een actuele kaart van de stad te maken. Broekhoven: „We willen de Nijmegen-kaart ook gaan verspreiden via het Europees netwerk. Zodat iemand die in Praag is, dan ook kan denken: de volgende keer ga ik eens naar Nijmegen."