Volledig scherm
Foto Marina Popova

Pleidooi: nieuwe start woningbouwvereniging

ARNHEM - De Bewonerscommissie/Huurdersvereniging Braamberg vindt het belangrijk dat een nieuwe start wordt gemaakt bij de Woningbouwvereniging voor Ambtenaren te Arnhem (WBvA).

Dat zegt een woordvoerder in reactie op het stopzetten van het verkooptraject door het verenigingsbestuur. De huurders zijn blij met de inmenging van de gemeente.

Beschadigd
Het zou de huidige bestuursleden van de Woningbouwvereniging voor Ambtenaren sieren als ze zouden aftreden en zich opnieuw verkiesbaar zouden stellen, aldus de commissie. „Na dit verkooptraject is het vertrouwen te zeer beschadigd.”

Onduidelijkheden
De verkoop aan Woonhaven was omgeven door onduidelijkheden. Gevraagde en beloofde informatie aan huurders werd niet verstrekt. Lopende een adviestraject met een verkoopcommissie gaf het bestuur al aan alleen aan Woonhaven te willen verkopen.

Woonhaven
Wat betreft de bewoners is Woonhaven niet langer in beeld als serieuze overnamekandidaat. Ook die partij is door alle onrust en onduidelijkheid de afgelopen weken te zeer beschadigd geraakt, aldus de commissie. „Bovendien is het belangrijk dat de WBvA opgaat in een professionele organisatie, die zich heeft gecommitteerd aan regels en overlegstructuren heeft met de gemeente. Bij Woonhaven is daarvan geen sprake.”